Een driehoek van genot

Een totale tuinrenovatie met zwembad in de glansrol

Al enige tijd speelden de eigenaars van deze woning met de gedachte om hun tuin te laten restylen. Met de opgroeiende kinderen leek een zwembad geen onhaalbare kaart meer. We stonden in voor het ontwerp en de aanleg.

Resultaat: een leeftuin waarin we het hoekige perceel zelfs als troef wisten uit te spelen.

Met grote stapstenen in het gazon werd het zonneterras achter de woning met poolhouse achterin de tuin verbonden. Als verhardingsmateriaal kozen de eigenaars voor een Egyptische kalksteentegel met een warme, zuiderse uitstraling. Het gazon werd vakkundig omsloten met een combinatie van kleiklinkers en cortenstaal. Indringende blikken worden uit de tuin geweerd door strategisch geplaatste leilindes. In hun schaduw legden we een verhoogd klinkerpad tot achterin de tuin. Ook het terras rond het poolhouse is zwevend opgebouwd waardoor de tuin dieper toont. Hier kunnen de eigenaars royaal genieten van sauna, bubbelbad of regendouche. Wuivende siergrassen, witbloeiende winterharde geraniums en wolkenformaties van buxus geven de tuin een tijdloos groen cachet.

Met dit project behaalden we zilver in de wedstrijd
De Vlaamse Tuinaannemer 2018-2019”

Diensten

  • Tuinarchitectuur
  • Tuinontwerp
  • Tuinaanleg
  • Verhardingswerken
  • Houten bijgebouw